Arthur szerint a világ

Arthur szerint a világ

Bródy, Koncz meg Tóth Gabi

Nyílt levél Csépányi Balázs Magyar Nemzet cikke kapcsán

2023. szeptember 16. - Arthur B. Dumpling

Kedves Balázs,

Érdeklődéssel olvastam a cikkét, jót mosolyogtam, amikor a fenti előadókat állította szembe! Kissé bulvárosra sikerült az írása szerintem, de nem baj, jó lesz leengedni a gőzt és a figyelmet erre irányítani, nem arra éppen, hogy folyamatban van az egészségügyi ellátórendszer állami feladatainak leépítése és a betegek magán szolgáltatók felé terelése valamint az oktatás szétzilálása is. Meg közben tombol a nagy békepártiság is, ami nagyjából a hivatalos állami propaganda szerint valahogy így szól: minél gyorsabban hagyja abba a megtámadott a védekezést, hogy ne folyjon több vér, miközben állítólag meg mindenki az oroszoknak szurkol. Milyen jó is így, szülessenek csak gyerekek tömegesen, amikor az oktatás és egészségügy ilyen ingatag lábakon áll vagy inkább tántorog, mint egy jacht-on lyukas zokniban lengén öltözött "hölgyekkel" rajtakapott polgármester, a világpolitika színpadán meg úgy tűnik nagyon, hogy megint a rossz oldal felé sodródunk.

Visszatérve a fenti művészekre. Tóth Gabi felé azért fogalmaznak meg annyian kritikát, mert hiteltelennek, képmutatónak és álszentnek tartják. Lehet ezt nem érteni és magyarázgatni, szerintem teljesen felesleges. Természetes és humánus, ha a testvére próbálja megvédeni, ez tiszteletre méltó Tóth Verától. Keresztényi cselekedet. Ha ez jelent még valamit ma, amikor pont Tóth Gabi, Semjén Zsolt és például Borkai Zsolt testesítik meg a mai hatalmi elit és hozzá tartozó művészvilág keresztényi értékrendjét. Szerintem teljesen kiüresítették, olyan "mélységekbe" emelték, ami legalább annyira komoly, mint a labdarúgó bőséges keresztvetése, amikor pályára lép. 

Tóth Gabi a bulvárban él, sajnos nem lehet belőle csak a jót kiszemezgetni. Vállalni kell a sötét oldalát is. Vagy egyiket sem. Like és dislike együtt járnak, már ha valaki mindkettőt bevállalja és nem tiltja le a dislike oldalt. Nem lehetsz egyszerre hiteles keresztény előadó és közben a Szerencseszombat-ban a Highway to hell-t éneklő vadóc, mert több okból is nem hiteles. Nem írogathatsz családi blogot, miközben megszeged a hatodik parancsolatot. (Gyengébbek kedvéért: "Ne paráználkodj") 

Bródy, Koncz, Tóth és a sort végtelenségig lehet folytatni, politizáljon nyugodtan mindenki. De mit is jelent az, hogy politizálni? Nyíltan vállalni a meggyőződést, véleményt? Tiszteletreméltó.  Állami megrendeléseket, közpénzt, hűbéri jogokat? Szánalmas. Szerintem a kritikusok gondolkodó része nem Gabi véleményének felvállalását kritizálja, hanem álszent és képmutató megnyilvánulásait. Ezen el lehet és kell gondolkodni. A gyűlölködő, érvek nélküli és bántalmazó kritikától meg el kell határolódni. De nem sportszerű minden kritikai véleményt egy kalap alá venni és így fekete és fehér, jó és rossz oldal látszatát kelteni, mert akkor a kritizált mindig az áldozat szerepét tölti be, miközben ki is itt az igazi áldozat?

Ha írásom eljut Önhöz, kérem, az érveimre reflektáljon, ne énrám. Nem vagyok sem jobb, sem baloldali, sem konzervatív, sem liberális. Nem vagyok propagandista. És Ön?

Üdvözlettel

Arthur

(Ez az írás a szerző véleménye, a szabad vélemény kinyilvánításának a joga alapján, nem tényállítás.)

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://arthur-szerint-a-vilag.blog.hu/api/trackback/id/tr9118215759

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása