Arthur szerint a világ

Arthur szerint a világ

Novák Katalin esete a pedofil cinkosával

„Vétkesek közt cinkos aki néma”

2024. február 06. - Arthur B. Dumpling

 

Ne ítélkezz, hogy ne ítéltess! Persze azért ne legyél hülye, gondold át a dolgokat. Nekem legfőképpen ezeket kellett az ügy kapcsán:

 

  1. A Ferenc pápa látogatása kapcsán köztársasági elnöki kegyelmet kapott K. Endre tudott-e főnöke pedofil tevékenységéről? Milyen szerepe volt?

Minden kétséget kizáróan igen, tudott róla. Cinkos volt, bűnsegéd, tudott az igazgató szörnyű és embertelen tetteiről, kényszerítést követett el, egy gyerek nevében hamis vallomást írt, 3 év és 4 hónap szabadságvesztés ítéletet kapott jogerősen.  Nem lehet azt mondani, egy ártatlan ember, aki belekeveredett, belekeverték stb. ebbe a szennyes ügybe.

 

  1. Novák Katalin kegyelmet adott neki?

Igen. Feltételezhetően, aki köztársasági elnöki kegyelmet kap, azt eléggé kivizsgálják és az elnök sem adja akármihez a nevét. Nem lehet azt feltételezni, hogy Novák Katalin nem tudta az ügy részleteit.

 

Következtetések és kérdések.

Novák Katalin szerintem nem cselekedett helyesen.

Novák Katalin szerintem hibát követett el. Vagy magától vagy utasították. De ki és miért? Ezek mind megőrültek vajon?

Isten lehet, hogy megbocsát majd a pedofilnak és a cinkosának is, már ha létezik. Biztosan megbocsát, ha létezik, hiszen a pápa látogatása volt a kegyelem apropója és a pápa hitbéli ügyekben tévedhetetlen. De vajon a pápa erről mit gondol? Tud róla egyáltalán?

Vajon a megrontott gyerekek megbocsátanak-e majd? Lesz-e ezek után normális életük?

Én csak ember vagyok, nem vagyok isten, nem tudok megbocsátani. Zsigerből azt mondanám, őket, pedofilt és cinkosát kellene hermetikusan befóliázni, nem könyveket. De nem mondom.

Ami a legfurcsább, hogy egy ilyen erkölcsi, morális kérdést, hogyan lehet, hogy a pártpreferenciák alapján ítélnek meg emberek és relativizálják a cinkos bűnét, ezzel legitimálják Novák Katalin által adott kegyelmet. Minden esetre senkinek sem kívánom, hogy például alsós gyermekének a kegyelemben részesített, így majd ha igaz az információ, akkor priusszal sem rendelkező K. Endre legyen a testnevelés tanára.

Novák Katalin újévi beszédének részletével búcsúzom, nagyszerű gondolatok, érdemes figyelni rájuk!

„Az újszülött, a gyermek, az unoka jelenti a reményt, a derűt ma is. Ők adnak értelmet a pénzkeresetnek, az országépítésnek, a tanításnak. Nekik szeretnénk kiszámíthatóbb, békésebb, boldogabb jövőt. „

Nagyszerű! Köszönjük szépen!

Arthur


(Ez az írás a szerző véleménye, a szabad vélemény kinyilvánításának a joga alapján, nem
tényállítás.)

A bejegyzés trackback címe:

https://arthur-szerint-a-vilag.blog.hu/api/trackback/id/tr3818320065

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása